Про забезпечення умов навчання, виховання, харчування учнів

Про організацію харчування у навчальному закладі

На виконання законів України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», «Про охорону дитинства», «Про освіту», постанови Кабінету Міністрів України від 22.11.04 № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах», постанови Кабінету Міністрів України від 4 червня 2003 року № 850 «Про внесення зміни до п.1 постанови Кабінету Міністрів України від 19 червня 2002 року № 856», районної Програми протидії захворюванню на туберкульоз у ____ роках, наказу відділу освіти № __ від ________ року «Про організацію харчування у навчальних закладах району», з метою забезпечення учнів навчального закладу повноцінним харчуванням

НАКАЗУЮ:

1. Організувати харчування учнів школи й забезпечити дотримання норм харчування згідно з додатками 4, 6, 7, 8 до постанови Кабінету Міністрів України від 22.11.04 № 1591 «Про запровадження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах».

2. Організувати у навчальному закладі безкоштовне харчування учнів 1-4 класів, дітей-сиріт, дітей, які позбавлених батьківського піклування, малозабезпечених (з розрахунку до 2,50 грн.), а також додаткове безкоштовне харчування для дітей, які знаходяться на обліку тубкабінету ЦРЛ згідно списку (для пільгових категорій додатково 1 грн., для учнів 5-11 класів – до 2,50 грн.).

3. Завідуючій господарством ________:

3.1. Забезпечити дотримання норм харчування, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 року № 1591.

3.2. Не допускати присутності учнів у виробничих приміщеннях їдальні. Не дозволяти залучати школярів до робіт, пов’язаних із приготуванням і роздачею їжі, прибиранням приміщень.

3.3. Не залучати до приготування, порціювання й роздачі кулінарних виробів, проведення санітарної обробки й дезинфекції обладнання, посуду й інвентаря персонал, у посадові обов’язки якого не входять указані види діяльності.

3.4. Забезпечити в їдальні умови для дотримання персоналом правил особистої гігієни.

3.5. Не допускати порушень вимог нормативно-розпорядчих документів щодо прийому й зберігання продуктів харчування, приготування та реалізації готових страв.

3.6. Організувати вільний доступ учнів до питної води протягом усього часу їхнього перебування в школі (стаціонарні питні фонтанчики, бутильована вода, якість якої підтверджена документами про її походження, якість і безпеку).

3.7. До 2 числа наступного за звітним місяця звітувати про використання продуктів харчування.

4. Класним керівникам організувати роботу з виховання культури здорового харчування, етики прийому їжі, профілактики харчових отруєнь та інфекційних захворювань.

5. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

Директор школи ________